af004535: Verkiezingen 25 mei 2014. Aan u de keuze! Koopkracht - BBTK; De Deyn, Erwin; Delmée, Myriam
"Affiche uitgegeven in 2014 door de Bond van Bedienden, Technici en Kaderleden (BBTK) voor de Vlaamse, Europese en parlementsverkiezingen. Tekst: Verkiezingen 25 mei 2014. Aan u de keuze! Koopkracht. Met de crisis als excuus plegen de werkgevers en bepaalde partijen geregeld een aanval op de koopkracht van de werknemers. De indexering en de barema's worden ter discussie gesteld, de lonen worden geblokkeerd… Alles kan, alles mag! Daarnaast blijven de inkomsten uit kapitaal evenwel groeien… En dat levert de reële economie niets op! Slecht weer voor de lonen van de werknemers. Loonaandeel in BBP. 1985: 66%. 2011: 62%. Goed weer voor de inkomsten uit kapitaal. Kapitaalaandeel in BBP. 1985: 4%. 2011: 12%. Bron: ABVV - Sociaal-economische barometer 2014. Morgen moeten we resoluut gaan voor een beleid dat zich vertaalt in een betere koopkracht voor iedereen. Dát is de sleuten voor een echte relance van de economie! Kiest u dus voor meer of minder koopkracht morgen? De keuze is aan u in mei. ABVV BBTK. Samen sterk. V.U.: Erwin De Deyn & Myriam Delmée | 2014 | Afbeeldingen © Shutterstock | © BBTK | 14015-FMLN | Niet op de openbare weg gooien aub. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"