af014720: A child tortured to death in Irak? - KSSE (1981)
"Affiche uitgegeven in 1981 door de Kurdish Students Society in Europe (KSSE) voor mensenrechten. Afbeelding: portretfoto in zwart-wit van Ali Hama Salih. Tekst: WAAROM… WHY… POURQUOI… A CHILD TORTURED TO DEATH IN IRAK? Naam: Ali Hama SALIH. Nationaliteit: Koerd. Leeftijd: 12 jaar. Beroep: student (lagere school). Land: Iraaks Koerdistan - provincie Sulaimanya (sic). Datum van aanhouding: 25 febr. '81. Redenen: ??? Ali SALIH werd voor ondervraging vastgehouden door de Iraakse veiligheidsdienst in Karadagh. Op 5 maart '81 werd zijn lijk ernstig getekend door FOLTERING, teruggestuurd naar zijn familie. Name: Ali Hama SALIH. Nationaliteit (sic): Kurd. Age: 12 year. Occupation: student (primary school). Country: Iraqi Kurdistan - province of Suliamanya (sic). Date of arrest: 25 feb. '81. Reasons: ??? Ali SALIH detained for interrogation by the Iraqi Security force in Karadagh. On 5 march '81 his body has been returned to his family, severely marked by TORTURE. Nom: Ali Hama SALIH. Nationalité: Kourd. Age: 12 ans. Profession: étudiant (école primaire). Pays: Le Kourdistan Iraquien (sic) - la province de Sulaimanya (sic). Date d'arrestation: Le 25 févr. '81. Raisons: ??? Ali SALIH a été détenu pour interrogation par les forces de securité (sic) Iraquiennes (sic) à Karadagh. Le 5 mars '81 son corps, sévèrement marqué par la TORTURE, a été renvoyé à sa famille. KSSE KURDISH STUDENTS SOCIETY IN EUROPE - BELGISCHE AFDELING."