smc0423: Facebook-pagina van ABVV-gewest Limburg, gearchiveerd vanaf het begin van de corona crisis in België op 3 februari 2020, tot en met de versoepelingsmaatregelen in mei na het dalen van de besmettingscurve van de eerste golf - ABVV-gewest Limburg
"Collection: ABVV-gewest Limburg; Biografie: ABVV-gewest Limburg is de gewestelijke afdeling van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) in de provincie Limburg. Het socialisme heeft in Limburg laat vaste voet gekregen. Het sterk agrarisch karakter van de regio en de grote invloed van de katholieken vormden een belangrijke rem. De eerste belangrijke kern was Tongeren waar rond 1895 een Werkersbond werd opgericht. In 1902 werd daar het eerste socialistische mijnwerkerssyndicaat gesticht dat in 1911 een nieuwe start kende. Een jaar later volgde de Metaalbewerkersbond. Te Hasselt kwam de beweging pas op gang rond 1911.Gearchiveerd met Bino Post Scraper Level of description: File; Series: 169.X.1.1: Facebook-pagina van ABVV-gewest Limburg"