af006229: Sensibiliseringscampagne 1986 “ACOD-Limburg vecht” - ACOD-gewest Limburg; Haverbeke, Gust
"Affiche uitgegeven in 1986 door ACOD-gewest Limburg tegen de mijnsluitingen. Tekst: Sensibiliseringscampagne 1986 “ACOD-Limburg vecht”. Aan: alle werknemers in de openbare diensten (zowel: ACOD-ers, CCOD-ers, CVCC-ers, VSOA-ers, niet-gesyndikeerden), alle mijnwerkers, alle geïnteresseerden. Beste, “Worden de mijnen gesloten?” “Is het einde van de K.S. in zicht?” Wij weten het niet. Wij vrezen wel dat er iets verschrikkelijks boven onze Limburgse hoofden hangt. Als ACOD zijn wij echter niet van plan lijdzaam toe te kijken. Wij willen ook ons steentje (hoe klein ook) bijdragen om het verzet tegen de sluiting te organiseren. Waarom? De mijnwerkers zijn collega’s die door deze regering ook zwaar bedreigd worden. De ACOD voorziet ernstige gevolgen voor de openbare diensten zodra de afbouw van de K.S. begint: spaarkassen en openbare kredietinstellingen zullen verdwijnen; postkantoren zullen “afgeslankt” worden en/of verdwijnen; de spoorwegen en buurtspoorwegen zullen een drastische vermindering van reizigers- en goederenvervoer moeten noteren; scholen zullen ontvolken en leegbloeden; gemeentediensten zullen een gevoelige personeelsafvloeïng kennen; enz. In een provincie die reeds zo zwaar getroffen wordt zou de sluiting van de K.S. (zelfs op langere termijn) de definitieve doodsteek kunnen zijn vanwege deze anti-sociale regering. Kom eens luisteren op 21/03/86. Kom jouw mening vertellen op 21/03/86. Kom, samen met alle kameraden die willen vechten voor de tewerkstelling, voor de toekomst van Limburg, naar zaal Troef in de Winterslagstraat in Genk, op vrijdag 23/03/86 om 19.30h. Iedereen is welkom! André Geerts, voorzitter ACOD-Limburg. Gust Haverbeke, algemeen gewestelijk sekretaris ACOD-Limburg. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"