fi000131: Besser, sicherer, glücklicher leben - IG Metall; Mederer Film (1955)
"Propagandafilm van de Duitse vakbond IG METALL over het nut van de vakbond. De film start met beelden van de Duitse industrie, de vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de heropbouw erna. De vakbond heeft een belangrijke rol gespeeld in het ijveren voor betere werkomstandigheden en het voorzien van o.a. ontspanningsmogelijkheden voor de werknemers. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van een aantal fictieve verhaallijnen. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"