af007248: Alle mensen zijn gelijk. Maar niet voor de regering… - ABVV-migrantencommissie; Faust, Albert (1997)
"Affiche uitgegeven in 1997 door de ABVV-migrantencommissie voor gelijkheid. Afbeelding: allochtone arbeider met veiligheidshelm en -bril en schop. Tekst: Alle mensen zijn gelijk. Maar niet voor de regering... Dankzij het Verdrag van Maastricht mogen in het jaar 2000 alle Europeanen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen in België. Dogan is Turk. Hij werkt sedert dertig jaar in België. Net zoals Amar, zijn werkmakker die Marokkaan is. Maar blijkbaar is geen van beiden een echt Europeaan. Voorlopig zullen zij niet mogen stemmen in het jaar 2000. Waar is de gelijkheid? Waar is de rechtvaardigheid? ABVV Brussel Migrantencommissie. De vakbond is ook een leerschool van de democratie. Verantwoordelijke uitgever: Albert Faust, 3 Rouppeplein, 1000 Brussel. Zie ook: af007118Zie ook: af007119Zie ook: af007120Zie ook: af007121Zie ook: af007122 FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"