af001048: Gentse anti-atoom-avond - Agitat; VAKA; Verenigde Actiegroepen voor Kernstop (VAKS); Elcker-Ik; Ribbens, Luc (1981)
"Affiche uitgegeven in 1981 door de Verenigde Aktiegroepen voor Kernstop (VAKS) en het Vlaams Aktiekomitee tegen Atoomwapens (VAKA) voor een debat. Afbeelding: tekening van een kernreactor met prikkeldraad ervoor en een aanvliegende atoombom. Tekst: DONDERDAG 22 OKTOBER 1981: GENTSE ANTI-ATOOM-AVOND. PLAATS: BLANDIJNBERG (R.U.G.): AUDITORIUM E. 18.00 u.: opening met video, tentoonstellingen, stands, ... 19.30 u: film 'The war game' (Pete Watkins) (Atoomaanval op Groot-Brittannië, zó realistisch dat de film verboden is op alle tv-stations) bijdrage slechts 20 fr. V.A.K.S. (Verenigde Aktiegroepen voor Kernstop) ORGANISEERT: 21.45 u: DEBAT: 'ATOOMAFVAL IN ZEE' Moderator: Willy Courteaux (HUMO) HANS GUYT (GREENPEACE NEDERLAND) De heer DE JONGHE (onder voorbehoud) (STUDIECENTRUM VOOR KERNENERGIE IN MOL) V.A.K.A. (Vlaams Aktiekomitee tegen Atoomwapens) ORGANISEERT: 20.30 u: DEBAT: ' DE KERNRAKETTEN' Moderator: Willy Courteaux (HUMO) Sprekers: RIK COOLSAET (DEFENSIEDESKUNDIGE) Lt. KOL. VUYLSTEKE (BELGISCH LEGER, N.A.V.O.) V.A.K.A. - V.A.K.S. - STRIJDFUIF: VANAF 23.00 UUR MET STUDIO 'LOAD-OUT' IN ZAAL VOORUIT St. Pietersnieuwstraat. Kasteellaan 255, 9000 Gent, Tel. 091/25.30.98 AGITAT druk. Vrij van zegel, art. 198. V.u. Ribbens Luc, p/a Elcker-Ik, Hoogstraat 9, 9000 Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"