049.00010: Omzendbrieven (reeks Documents en informations de sociologie) ter voorbereiding van het 10de wereldcongres - Duuring, Peter
"Collection: Duuring Peter en Ghekiere Robbie; Biografie: Peter Duuring (Gent, 1948-1993) studeerde aan de Gentse universiteit voor burgerlijk bouwkundig ingenieur en werkte vanaf 1972 aan het ministerie van Openbare Werken. Reeds tijdens zijn studies was hij politiek actief, eerst als provo, later als militant van de Socialistische Jonge Wacht. Hij werkte mee aan de oprichting van de Revolutionaire Arbeidersliga, maar in het midden van de jaren 1970 nam hij er enigszins afstand van en concentreerde hij zich op de organisatie van politieke vorming in de Stichting Leon Lesoil, die nauwe banden had met de RAL. Toen deze stichting wegkwijnde, werkte hij mee aan de cursussen politieke vorming van Elcker-Ik. Hij zat samen met Jos Geysels, Ferre Weustenraad e.a. ook in een denkgroep die de toekomst van de Elcker-Ik-centra uittekende. Hij steunde de vorming van linkse initiatieven zowel op electoraal vlak (KPE en Regenboog), als op het vlak van de pers via steun aan De Morgen, Toestanden, Komma en Nieuw Links, en als lid van Charta ’91. In 1989 werd hij lid van de SP, wat ook betekende dat hij lid werd van de SP-wijkclub Jef Vandermeulen in de stationswijk in Gent. Level of description: Item; Series: 049: Archief van Peter Duuring"