631.057: Stukken betreffende het bondsarchief - Belgische Jeugdbond voor Natuurstudie (BJN)
"Collection: Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM); Biografie: De Belgische Jeugdbond voor Natuurstudie (BJN) is ontstaan uit de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN). Vanaf 1949 waren er afdelingen van de NJN in België. Voor de NJN was het echter van in het begin duidelijk dat, zodra de werking sterk genoeg was om op eigen benen te kunnen staan, er een autonome Belgische vereniging moest ontstaan. Die vereniging werd opgericht in maart 1959 door initiatiefnemers uit NJN-afdeling Antwerpen. Die stichters waren Guido Van Steenbergen, Carl Dielen en Hugo Van Swinderen.