382.055: Stukken betreffende diverse werkgroepen van de Vlaamse Hoge Raad voor Migranten - ABVV-Welkom vzw
"Collection: ABVV-Welkom vzw; Biografie: ABVV-Welkom werd binnen het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) opgericht met de bedoeling de migranten sneller en beter te integreren op de werkvloer en in de vakbondwerking. Tegenwoordig gaat ABVV-Welkom door het leven als ABVV-diversiteitswerking. Volgens het ABVV zelf gaat diversiteit over mensen die men rekent tot de zogenaamde kansengroepen: iedereen die minder dan gemiddeld vertegenwoordigd is op de arbeidsmarkt. Vrouwen in roldoorbrekende beroepen, allochtonen, arbeidsgehandicapten, ouderen, 45-plussers, ex-gedetineerden en laaggeschoolden. Dit zijn allemaal groepen mensen die beduidend minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Het werkingsgebied van ABVV-Welkom werd dus opengetrokken. Level of description: File; Series: 382: Archief van ABVV-Welkom vzw"