pk001896: Focus op fotografie. Fotoapparatuur en foto's uit Gentse verzamelingen 1839-1940. - MIAT; Donny, François; Goff
"Prentbriefkaart in zwart-wit voorstellend de Sint-Baafskathedraal en de Neerscheldekaai te Gent, in 1854. Naar een papiernegatief of een vroege albuminedruk. Na de overwelving van de Reep in 1883 is dit stadsbeeld volledig gewijzigd (van links naar rechts : de stadswatermolen, het gouvernementshotel, de Sint-Baafskathedraal, het zgn. Spookhuis en het Geerard de Duivelsteen). FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"