483.13: Dossier over de International Women en Health Meeting IV van 22 tot 28 juli in Amsterdam (Nederland) - Van Geertruyen, Godelieve
"Collection: Van Geertruyen Godelieve; Biografie: Godelieve Van Geertruyen werd geboren in Dendermonde op 9 juli 1946 en overleed in Lhasa (Tibet) op 24 augustus 2010. Ze studeerde regentaat Frans-geschiedenis-Latijn en gaf twee jaar les aan het Institut Maria Goretti in Kimpese in Zaïre. In 1969 keerde ze terug naar België en begon ze licentiaat Niet-Westerse Kunstgeschiedenis en Oudheidkunde en Afrikaanse taalkunde en Geschiedenis te studeren. Voor beide opleidingen behaalde ze een aggregatie hoger secundair onderwijs. Van 1973 tot 1975 gaf ze als interim-leerkracht les. Godelieve Van Geertruyen kreeg een NFWO-beurs aan het Seminarie voor Afrikaanse Cultuurgeschiedenis. Met enkele onderbrekingen was ze tot 1990 verbonden aan de Rijksuniversiteit in Gent. Toen ze aan de RUG begon te werken, was ze stichtend lid van de AVRUG (Afrika-vereniging van de Rijksuniversiteit Gent) en als medewerker lid van de raad van bestuur. Na haar loopbaan aan de universiteit werd ze diensthoofd van de dienst Maatschappelijke Participatie van de provincie Oost-Vlaanderen. Level of description: File; Series: 483: Archief van Godelieve Van Geertruyen"