vl000019: Socialistische Vakvereeniging der Lederbewerkers, Ronse, 1897.
"Vlag van de Socialistische Vakvereeniging der Lederbewerkers van Ronse, 1897. Centraal op een rood veld: een eikentak en een palmtak deze zijn samengebonden met een strik. Daartussen het gereedschap van de lederbewerker: de klophamer, de nijptang en de trektang. Bovenaan de naam van de organisatie, tussen de strik de datum en onderaan de plaatsnaam. Franjes in goudkleurige metaaldraad. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"