616.00494: Dossier betreffende de werking van SVV-afdeling Merelbeke. - SVV-federatie Gent-Eeklo
"Collection: SVV-federatie Gent-Eeklo; Biografie: De Socialistische Vrouwenvereniging (SVV) werd in 1922 opgericht als Socialistische Vooruitziende Vrouwen (SVV). Oorspronkelijk als ‘kas van de vrouwen’ de derde primaire kas van de socialistische mutualiteit (na de ‘kas van de loontrekkenden’ en de ‘kas van de zelfstandigen’) zal ze zich snel toeleggen op alle vormen van ondersteuning voor de vrouwen en gezinnen. Dit leidt in 1952 tot de oprichting binnen haar schoot van de vzw De Familiale Onderlinge Hulp en in 1975 tot oprichting van vzw Socio-Cultureel Centrum. Ze organiseert familie- en gezinshulp, vormingen en diverse vormen van ontspanning, zoals reizen. SVV-federatie Gent is de koepelorganisatie voor de Oostvlaamse afdelingen. Secretarissen: - Denise Torck 1954 – 1956 - Denise van den Haute 1956 – 1963 - Jeannot van Nieuland 1963 – 1982 - Gerda Wolff 1982 – - Maureen Wittouck Voorzitters: - Marie Roeland – 1963 - Denise van den Haute 1963 – 1974 - Rosa van de Voorde 1974 – 1978 - Georgina Blanchaert 1978 – Level of description: File; Series: 616: Archief van SVV-federatie Gent-Eeklo"