052.00075: Briefwisseling van [O.Roelandts] over de houding tijdens de Eerste Wereldoorlog. Handschrift - Roelandts, Oscar
"Collection: Roelandts Oscar; Level of description: File; Biografie: Oscar Roelandts (1877-1950), die publiceerde onder het pseudoniem Avanti, wordt beschouwd als de partijhistoricus van de Gentse socialisten. Zijn naam blijft vooral verbonden met zijn werk over de geschiedenis van de Gentse arbeidersbeweging ‘Een Terugblik’ waarvan er twee edities verschenen (1908 en 1930-1935). Series: 052: Archief van Avanti (Oscar Roelandts)"