fo006450: Delegatie Belgische vakbondsleiders - ECA Photo
"Zwart-witfoto van een delegatie van zeven Belgische vakbondsleiders, 7 augustus 1950. Opschrift achteraan: Zeven Belgische syndicale leiders zijn voorgesteld op deze foto op het dek van Queen Mary bij hun aankomst in Cherbourg na een rondreis van zes weken in de Verenigde Staten in uitvoering van het programma voor technische hulp van het Marshall Plan. Zij hebben de sleutel van de hoge productiviteit der Amerikaanse industrie ontdekt, nl. ruime afzetgebieden. Zij zijn het allen ermede eens dat de Europese verkoopsmarkten dienen uitgebreid te worden dank zij de vervolmaking van de economische eenheid. Zij zijn zeer getroffen geweest door de hoge levensstandaard van de Amerikaanse arbeider. De foto vertoont (van links naar rechts) dhr Peter C. Nuyts, Ondersecretaris van de Kristelijke Centrale van Houtbewerking- en Bouwvakarbeiders; dhr Henri Jansen, Voorzitter van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV); dhr Leo A. Fraeters, Hoofd van de Studie- en Documentatiedienst van het Algemeen Christelijk Vakverbond; dhr Libert de Langhe, Voorzitter van de Antwerpse Afdeling van de Algemene Centrale van de Bouw- en Houtnijverheid en Diverse Nijverheden van het ABVV; dhr Nathalis De Bock, Nationaal Secretaris van het ABVV; dhr Josef Keuleers, Eerste hulpsecretaris van het ACV en dhr Armand Colle, Directeur van de Algemene Centrale der Liberale Vakbonden van Belgie (ACLV). Een achtste lid van de groep, dhr Charles G.J. Everling, Voorzitter van het Syndicaat voor Bedienden, Technici en Kaderpersoneel van Belgie (ABVV) is wegens de algemene werkstaking voor de andere leden van de groep per vliegtuig naar Belgie teruggekeerd. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"