467.00008: Dossier over de publicatie De schapen zien de wol niet van Oscar De Waele. - De Waele, Oscar
"Collection: De Waele Oscar; Biografie: Oscar De Waele (°1926) was een communistisch militant aan de Gentse haven. Op het einde van de Tweede Wereldoorlog schreef hij in Tyl Uilenspiegel, het blad van de Revolutionaire Volksjeugd. Zijn neef werd doodgeschoten door de bezetters; hij huwde met Zoïa Wenzel, een Oekraïense die vier jaar doorbracht in een werkkamp van de nazi’s. Vanaf de jaren 1950 was hij een spilfiguur in de agitatie aan de dokken. Hij schreef later ook nog enkele militante boeken, waarvan er een gepubliceerd werd: De schapen zien de wol niet. Dat boek werd ook in de Sovjet-Unie uitgegeven. Level of description: File; Series: 467: Archief van Oscar De Waele"