aft006558: Belgische Socialistische Partij - Afdeling Wilrijk. 40-jarig bestaan der partijafdeling - De Voorzorg; BSP
"Affiche uitgegeven in 1952 door de Belgische Socialistische Partij (BSP) Wilrijk voor hun 40-jarig bestaan. Tekst: Belgische Socialistische Partij – Afdeling Wilrijk Zetel: “ONS HUIS”, Heistraat 6 B.S.P. Secretariaat: Meerlenlaan 11. 40-JARIG BESTAAN DER PARTIJAFDELING. FEESTPROGRAMMA Zondag 13 Juli 1952. 14.30u.: Vorming der Betoging op de F. Nagelsplein en omliggende straten; 15 uur: Vertrek der Betoging WEGWIJZER: Jozef Kennislei, Heistraat, J. Moretuslei, Koning Albertstraat, Kleine Steenweg, Bist, Pater de Deken-, Jozef Cuyven-, Uitspanningstraten, Boekveldplein, Gallaitlaan, Oudestraat, Doornstraat, Bist, St Bavo-, St Sebastiaanstraten, J. Moretuslei, Bist. 16 uur: Verzameling op de Bist (Na de Betoging): A. Begroeting door Fanfare; B. Door Gemengd Koor “De Volkskreet” Kiel en S.V.V. Wilrijk, onder leiding van Lode Van Doren: 1. Socialisten-Mars. 2. A.B.V.V.-Mars. C. Inleiding spreekbeurt door Frans VAN DUN, partijvoorzitter, Provincie- en Gemeenteraadslid; D. FEESTREDE en overhandiging nieuwe vlag door Staatsminister Kamiel HUYSMANS; E. “Internationale”, uitgevoerd door de Harmonie “DE RODE GARDE”, Gemengd Koor en Betogers. 16.30u.: GROTE TURNDEMONSTRATIES op de Bist, door de Soc. Turnkring “VOOR GEEST EN LICHAAM”, uit Niel. 250 uitvoerders. Vrije en Rhythmische Oefeningen. :-: Damesballetten. 1000 stoelen zijn ter beschikking aan 5.-- fr. per stoel. Met uitgebreid Turnprogramma. Het Bestuur. Druk. «De Voorzorg», Ossenmarkt 25, Antwerpen. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"