af005728: Pourquoi? Le socialisme n'est pas contre la religion - Dixel, Géo; Vandezande; POB (1929)
"Affiche voor de verkiezingen van 1929. Tweeluik. Linkse luik: 4 mannen (bustes) met jasje en stijve boord om, achter hen, als een verschijning een man (buste) met de handen bezwerend (of beschermend) boven de hoofden van de 4 mannen. Rechtse luik: fond: fabrieksschoorstenen, ervoor links, man (half en in profiel) rechts dezelfde 'geest' nu als reuzenfiguur met de hand op de schouder van een man die naar hem toegekeerd staat. Tekst bovenaan: Conseil Général du Parti Ouvrier Belge. Elections législatives de 1929. Pourquoi? Tekst onder linkse luik: Le Cardinal Van Roey: Bourgeois croyants et athées, unissez-vous pour la défense de la bonne cause. Tekst onder rechtse luik: Le Cardinal Van Roey: Tu es croyant, mon fils; cesse tous rapports avec cet ouvrier qui n'est qu'un mécréant. L'ouvrier croyant: C'est un travailleur comme moi. Sa cause est la mienne. L'ouvrier socialiste: Monseigneur, pourquoi défendez-vous aux pauvres, ce que vous autorisez aux riches? Tekst onderaan: Travailleurs croyants! Le Socialisme n'est pas contre la religion. Ne soutenez plus les partis bourgeois. Votez pour les socialistes Zie ook: af000628 FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"