296.00020: 'SP Wachtebeke 75 jaar, een verhaal van mensen van vlees en bloed' (Wachtebeke) - Van den Bossche, Luc
"Collection: Van den Bossche Luc (Minister van Ambtenarenzaken - Vicepremier - Binnenlandse Zaken - Vlaams minister Binnenlandse aangelegenheden); Archiefgeschiedenis: Op het einde van de regeerperiode 1999-2003 van de regering Verhofstadt I was er logischer-wijze door de afschaffing van het kabinet geen kabinetsarchief meer te vinden bij minister Van den Bossche. Via het resterende persoonlijk secretariaat - slechts een handvol mede-werk(st)ers - kreeg Amsab-ISG uiteindelijk enkele archiefdozen toespraken en aanverwante stukken van Luc Van den Bossche. Het materiaal heeft vooral betrekking op diens laatste ministerschap, maar bevat in mindere mate ook stukken daterend van voor juli 1999 of aan-gaande engagementen binnen de SP/sp.a.