390.13: Briefwisseling 04 juli 1986-22 december 1986 - SP-fractie Kamer van Volksvertegenwoordigers
"Collection: BSP/SP-fractie Kamer van Volksvertegenwoordigers; Biografie: De leden van de Kamer van Volkvertegenwoordigers die tot eenzelfde partij behoren vormen politieke fracties. Het reglement van de Kamer bepaalt dat om erkend te worden, een politieke fractie uit ten minste vijf leden moet bestaan. De rol van de fracties in het parlementaire werk bestaat ondermeer in de werkverdeling tussen fractieleden. De leden van de fracties vergaderen geregeld om een gemeenschappelijke politieke gedragslijn te bepalen. De door de fractieleden verkozen fractieleider treedt op als zegsman die het standpunt van zijn fractie toelicht in de plenaire vergadering. Een fractie krijgt financiële middelen van de Kamer om haar werking te verzekeren (bezoldiging personeel, administratieve kosten, ...). (Bron: www.dekamer.be) Level of description: File; Series: 390: Archief van SP-fractie Kamer van Volksvertegenwoordigers"