360: Archief van Gerda Dieltiens - Dieltiens, Gerda
"Collection: Dieltiens Gerda; Biografie: Gerda Dieltiens werd geboren te Antwerpen op 2 april 1931. In 1953 werd ze licentiate Germaanse filologie aan de Rijksuniversiteit van Gent met een scriptie over de Gentse straatnamen van 1796 tot 1950. Daarna behaalde ze nog de graad van licentiate in de Moraalwetenschappen aan dezelfde universiteit. Gedurende twintig jaar was Dieltiens lesgeefster niet-confessionele zedenleer aan het lyceum van Gent. Daarna werkte ook zo’n twintig jaar op de afdeling regentenopleiding aan rijksnormaalschool van Gent. In 1969 publiceerde ze het boek ‘Censuur, het veelkoppige monster’. In 1972 schreef ze een brochure in de reeks Moraal info getiteld ‘Seksualiteit’. Dieltiens was medewerkster van het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) waar ze verschillende bestuursfuncties uitoefende. Ze gaf ook veel voordrachten. Als lid van de commissie socio-affectieve begeleiding van het gemeenschapsonderwijs werkte Dieltiens mee aan de aanmaak van lespakketten en films voor seksuele opvoeding zoals ‘Te jong voor dit, te oud voor dat’ en ‘Nog niet’. Dieltiens zat ook in het bestuur van het Humanistisch Verbond. Ze was gedurende een periode de echtgenote van Ger Schmook jr.. Gerda Dieltiens overleed op 22 mei 1998. Dieltiens was medewerkster van het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) waar ze verschillende bestuursfuncties uitoefende. Ze gaf ook veel voordrachten. Als lid van de commissie socio-affectieve begeleiding van het gemeenschapsonderwijs werkte Dieltiens mee aan de aanmaak van lespakketten en films voor seksuele opvoeding zoals ‘Te jong voor dit, te oud voor dat’ en ‘Nog niet’.Dieltiens zat ook in het bestuur van het Humanistisch Verbond. Ze was gedurende een periode de echtgenote van Ger Schmook jr. Level of description: Fonds; Series: Dieltiens Gerda"