hs000550: La douleur uit La nuit et ses filles, 1959 - Masereel, Frans
"Collection: La nuit et ses filles, Frans Masereel 1959; Houtsnede met de afbeelding van een naakte vrouw met haar hoofd achterover en haar handen in haar schaamstreek. Onderaan in het blok staat de titel 'La douleur' en het monogram 'FM', rechtsonder in potlood gesigneerd 'FM'. Uit een reeks van 12 getiteld 'La nuit et ses filles', losbladig uitgegeven in een map door Pierre Vorms in 1959 te Belvès, Dordogne. Series: La nuit et ses filles, Frans Masereel 1959; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"