pk000693: Armoede. Landbouw
"Prentbriefkaart in kleur voorstellend enkele arbeiders aan het werk tijdens de oogst. Een mooie auto rijdt voorbij het veld. Tekst onderaan : Vriend Louis, Binnen kort liggen wij aan den oogst. Dat is een zeer afmattend tijdperk voor ons. Wij werken dan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en ontzeggen ons zelfs den noodigen tijd tot rusten. En voor wie werken wij ? Voor heeren en damen, die wij in rijke autos zien voorbijsnellen, die op onzen arbeid leven en met misprijzen op ons neerzien. Waren alle werkers 't akkoord, zulke toestanden zouden niet blijven duren. Daarom verzoek ik u vriendelijk, mijn voorbeeld te volgen : op 24 mei voor de socialisten te stemmen. Beste groeten, Free. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"