368.00005: Aantekeningen over het geschonken materiaal - SP-afdeling Diest
"Collection: BSP/SP-afdeling Diest; Level of description: Item; Archiefgeschiedenis: Het archief werd geschonken door Colin Jozef, die van 19 januari 1963 tot 28 januari 1978 secretaris was. Het bevat vier verslagboeken en documenten van het secretariaat van Sp-afdeling Diest. Daarnaast bevat de schenking ook foto’s en het informatieblad voor de leden, deze werden overgedragen aan de desbetreffende departementen. Het archief is raadpleegbaar mits toestemming van de dienstdoende archivaris.Biografie: Sp-afdeling Diest werd gesticht als plaatselijke afdeling BSP op 19 november 1944. Sinds 1976 was er een eenmaking van verschillende Diestse BSP-afdelingen. Bij de goedkeuring van de statuten op 26 februari 1984 werden de onderafdelingen als politieke instrumenten afgeschaft. De onderafdeling Diest werd ontbonden, er werd een wijkraad opgericht die de socio-culturele activiteiten groepeert in het Volkshuis, Het socialistisch verbond Diest (het SVD). Series: 368: Archief van SP-afdeling Diest"