625.3.5.6.3: Specifieke dossiers en onderwerpen - Huysmans, Camille
"Collection: Huysmans Camille; Level of description: Sub-series; Series: 625.3.5.6: Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers (27 april 1954 - 11 november 1958); Biografie: Jean Joseph Camille Hansen wordt geboren op 26 mei 1871 te Bilzen. Zijn vader weigert hem te erkennen. Zijn moeder Catharina Trien Hansen huwt in 1881 August Huysmans. Camille Huysmans volgt les aan de lagere gemeenteschool in Bilzen, waar hij in volle schoolstrijd op een bepaald moment enige leerling van zijn klas is. Hij volgt zijn humaniora in Tongeren en studeert van 1887 tot 1891 Germaanse talen aan de École Normale des Humanités in Luik. Van 1893 tot 1897 geeft hij les, eerst te Ieper en vervolgens in de Brusselse randgemeente Elsene. In 1897 treedt hij in Brussel in het huwelijk met Martha Espagne. Ze krijgen drie kinderen; Marthe, Paul en Sara. Na het overlijden van zijn eerste echtgenote in 1955, trouwt hij in 1957 met Ida Smissen.