fo012981: Praalwagen van TACB (1938)
"Zwart-witfoto van een praalwagen gebruikt in de stoet naar aanleiding van 40 jaar TACB (Textielarbeiderscentrale van België) in 1938. Opschrift op praalwagen: Vroeger geen rechten enkel plichten lange werkdagen slechte arbeidsvoorwaarden lagen lonen - het heden redelijke loonen achturendag arbeidsverlof bescherming van vrouw en kind - 40uren beteren loonen schoolplicht tot 16 jaar pensioen op 60 jaar verplichte verzekering tegen ziekte en invaliditeit. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"