af000977: KaVe-bakkerij - Drukkerij Excelsior; Kooperatief Verbond (1930)
"Affiche uitgegeven in (1930) door Koöperatief Verbond (Hoboken) voor de coöperatie. Afbeelding: 20 zwart-witfoto's van de KaVe-bakkerij te Hoboken. Tekst: Eenige zichten der Kave-bakkerij te Hoboken. Hoofdgebouw. -Links vooraan de electriekkabien. Rechts ingang der remise. Hoofdingang. Zaal der Silo-openingen. Silo's met voorraadvermogen van 24.000 kgr. Bloemmengelaar: in het midden Zakkenklopper. Kneedzaal met 20 beweegbare kneedkuipen en Silo-uiteinden. Verdeel- en weegmachienen met een uiterst nauwkeurige weegschaal en Deegschuiven. Zijzicht der groote gistingskamer, waar de deegen, tegen stof en vuil beveiligd, gedurende een te regelen gistingsperiode blijven. De 30 m. lange Oven, die 2400 brooden per uur bakt en met armgas gestookt wordt. De uitgang van den oven en de band zonder einde, die het brood in de koelzaal voert, zonder dat men het aanraakt. Een hoekje van de Broodzaal. De Ladingszaal met laadkade. Hoekje van de armgasfabriek. Op het achterzicht boven, de kolensilo's met een voorraadvermogen van 400.000 kgr. De electriekkabien, waar de stroom binnenkomt van 15.000 volt, die getransformeerd wordt op 220 en 110 volt. In de kabien zijn 9 cellen en 5 tableaux. Het laboratorium, waar de bloem ontleed wordt, met de kontrool-tableaux der electriekleidingen. Het Administratie-bureel. Ingang tot de Paarden- (beneden) en Hondenstallen (boven). De Paardenstal. Een hoek van de Hondenhokken. De Werkhuizen. Wagenmakerij - Smidse - Schrijnwerkerij en Schilderswerkhuizen. Een hoekje uit het Garagewerkhuis. Het Kooperatief Verbond heeft de grootste, modernste, gezondste en schoonste Bakkerij. Het brood wordt in de meest hygiënische voorwaarden voortgebracht. De bloem wordt scheikundig onderzocht en alle aanraking is afgeschaft. Bij elk brood krijgt men een kaartje: op het einde van het jaar worden deze kaartjes uitgewisseld en brengen U een schoon spaarpotje. Wilt gij gezond en voedzaam brood? Eet Kave-brood. Te bestellen bij onze uitvoerders. in onze winkels of aan de KaVe-bakkerij, St. Bernardsche Steenweg, Hoboken -- Tel. 775.03. Arbeiders, steunt uwe instelling. Drukk. Excelsior, N.V., Somersstraat, 22. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"