fo019882: P&V, La Prévoyance Sociale, Prijs Joseph Lemaire, Achille Van Acker
"Zwart-witfoto van Louis Major, Henri Lemaire, Raymond Lemaire en Achille Van Acker tijdens het diner na afloop van de uitreiking van de Prijs Joseph Lemaire aan Achille Van Acker. Brussel, 1968. In 1957 werd de Stichting Joseph Lemaire opgericht, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van La Prévoyance Sociale. De stichting zou om de twee jaar een prijs uitreiken aan een initiatief ten gunste van de sociale vooruitgang. Dr. Albert Schweitzer ontving als eerste deze prijs in 1959. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"