279.17: Verslagen en briefwisseling van voorzitter Felix Libeer - BSP-afdeling Vilvoorde
"Collection: BWP/BSP/SP-afdeling Vilvoorde; Biografie: De BSP-afdeling Vilvoorde is de opvolger van de tijdens WO II opgeheven BWP-afdeling die in 1893 was opgericht. De BSP was niet alleen een ‘institutionele’ verderzetting. Ook het ‘geslacht’ Gelders zou het naoorlogse socialisme in Vilvoorde tot de jaren zeventig blijven bepalen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november 1946 werd Gelders sr. de eerste plaats op de lijst aangeboden. Om gezondheidsredenen kon hij dit niet aanvaarden. Aldus werd zijn zoon, eveneens Frans Gelders genaamd, tot lijsttrekker verkozen. Level of description: File; Series: 279: Archief van BSP-afdeling Vilvoorde"