169.00016: Verslagen betreffende ABVV-gewestelijke afdeling Limburg: Uitvoerend Bestuur: vergaderingen: 15 februari 1966 - 11 december 1970 - ABVV-gewest Limburg
"Collection: ABVV-gewest Limburg; Biografie: ABVV-gewest Limburg is de gewestelijke afdeling van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) in de provincie Limburg. Het socialisme heeft in Limburg laat vaste voet gekregen. Het sterk agrarisch karakter van de regio en de grote invloed van de katholieken vormden een belangrijke rem. De eerste belangrijke kern was Tongeren waar rond 1895 een Werkersbond werd opgericht. In 1902 werd daar het eerste socialistische mijnwerkerssyndicaat gesticht dat in 1911 een nieuwe start kende. Een jaar later volgde de Metaalbewerkersbond. Te Hasselt kwam de beweging pas op gang rond 1911. Level of description: Item; Series: 169: Archief van ABVV-gewest Limburg"