379.00013: Dossiers betreffende de gemeenteraadsverkiezingen op 11 oktober 1970 - BSP-afdeling Elsegem; BSP-afdeling Wortegem-Petegem
"Collection: BSP/SP-afdeling Wortegem-Petegem; Biografie: Op 27 maart 1949 werd een afdeling van de Belgische Socialistische Partij (BSP) opgericht in Elsegem. Deze afdeling kende een snelle opgang en kon in 1951 al haar 100ste lid vieren met als eregast Edward Anseele, de toenmalige ondervoorzitter van de BSP en minister van PTT. Er werd een afdeling van de jongsocialisten opgericht, een afdeling van de Mutualiteit Jonge Arbeiders (MJA), een toneelgroep Centrale voor Socialistisch Cultuurbeleid (CSC), een Bond der Socialistische Gepensioneerden, een afdeling van de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (SVV) en in 1969 een trommelkorps. Op politiek vlak behaalden de socialisten in Elsegem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 1952 in een kartel met de liberalen hun eerste mandaat. Albert Coussement was het eerste socialistisch gemeenteraadslid van Elsegem. Na de daaropvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 1958 werd zijn plaats ingenomen door zijn neef Lucien Vandenborre, de centrale figuur de BSP in Elsegem en na de fusie van Wortegem-Petegem. In 1982 werd hij burgemeester in een coalitie met de liberalen. Vandenborre werd ook provincieraadslid in 1971. Level of description: Item; Series: 379.00010.00017: Dossiers betreffende de gemeenteraadsverkiezingen"