af016451: Velt. Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze vzw - Velt
"Collection: Archief van Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt); Affiche uitgegeven tussen 1995 en 2011 door de Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze (Velt) Berchem. Tekst: Velt. Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze vzw. Velt wil mensen informeren over bruikbare ecologische alternatieven. Omdat Velt gelooft dat de oplossing voor milieuproblemen en voor de rechtvaardige verdeling van het voedsel wereldwijd alleen dan dichterbij komt: als mensen in hun dagelijkse leefwijze een duurzame stijl ontwikkelen. Ecologische moestuin. Velt wil mensen motiveren om ecologisch te telen in de nutstuin. Zo leg je een wezenlijke band met de aarde, met het grote geheel. Ecologische siertuin. Velt wil de beleving en aanleg van ecologisch siergroen veld doen winnen, zowel in privé-tuinen als in het openbaar groen. Natuur mag immers overal haar rechten opeisen: in tuin en park, op straat en balkon, op het platteland en in de stad. Ecologische voeding. Velt kiest voor een lekkere, gezonde en eerlijke keuken. Met biologische ingrediënten en minder vlees, met spaarzaam energiegebruik en aandacht voor voedselveiligheid, wereldwijd. Biologische landbouw. Velt ondersteunt de biologische landbouw en informeert daarover. Want deze landbouw biedt garanties voor duurzame ontwikkeling. Consementenwerking. Velt volgt de 'groene' markt en informeert over nieuwe producten en nieuwe ontwikkelingen. Want consumenten kunnen door hun aankopen producten steunen of juist weren. Milieubeleid. Velt volgt het milieubeleid op, voor deze thema's, maar ook vanuit een bredere maatschappelijke inslag. Nationaal secretariaat • Uitbreidingstraat 392 c • 2600 Berchem • tel. (03)281 74 75 • fax (03)281 74 76 • e-mail velt@village.uunet.be • btw 413.977.093. Series: Archief van Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt); FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"