586.07: Balans en de uitbetaalde brutolonen op 31 december 1982 en 1 april 1983 - Drukkerij De Voorzorg
"Collection: Drukkerij de Voorzorg; Biografie: In 1890 werd de drukkerij van het Antwerpse Boekdrukkersverbond, De Voorzorg, opgericht. In 1892 werd deze eigendom van de Pensioenkas, die vanaf dan bijgevolg de verwezenlijkte winst ontving. Dank zij de steun van de coöperatie kon men aan De Voorzorg, op de Ossenmarkt, het drukken van De Werker te Antwerpen toevertrouwen. Vanaf 2 januari 1895 werd hiermee begonnen. In 1900 moest door de grote werkloosheid in de boeknijverheid en de aldus ontbrekende steun van het Boekdrukkersverbond de druk van De Werker overgebracht worden naar de Gentse Vooruit. Drukkerij De Voorzorg SM werd heropgericht op 10 augustus 1909. Level of description: File; Series: 586: Archief van Drukkerij de Voorzorg"