af004075: Geen wettig verblijf in België? Jij hebt ook recht op medische zorgen! - De Koninck, Mario; Medimmigrant
"Affiche van Mario De Koninck (AAaRGh) uitgegeven in 2010 door Medimmigrant voor het recht op medische zorgen voor mensen zonder wettig verblijf in België. Tekst: Geen wettig verblijf in België? Jij hebt ook recht op medische zorgen! Ga langs bij het OCMW van de gemeente waar je verblijft. Zij zullen je vraag naar medische zorgen behandelen. Als hun beslissing positief is, zullen zij je een document geven waarmee je kan langsgaan bij de huisarts, tandarts, specialist, apotheker, … Wanneer je hoogdringende medische zorgen nodig hebt, kan je terecht op de spoedgevallendienst. Leg ook daar je verblijfssituatie uit. Voor vragen omtrent deze procedures, kan je terecht bij Medimmigrant. Vous êtes sans séjour légal en Belgique? Vous avez quand même droit aux soins médicaux ! Adressez-vous au CPAS de la commune où vous habitez, qui traitera votre demande de soins médicaux. Si sa décision est positive, il vous délivrera un document avec lequel vous pourrez vous rendre chez un généraliste, un dentiste, un spécialiste, un pharmacien, … Si vous avez besoin de soins médicaux urgents, vous pouvez aussi vous rendre au service d’urgences. Expliquez votre statut de séjour. Si vous avez des questions sur ces procédures, vous pouvez vous adresser à Medimmigrant. Are you an undocumented resident in Belgium ? You still have a right to medical care! Apply to the CPAS/OCMW (public social assistance centre) in the commune where you live. They will review your application for medical care and, if you do qualify, will give you a document allowing you to see a general doctor, dentist, specialist, pharmacist, … If you need urgent medical care, you can use the emergency medical services. Explain your residence situation. If you have questions about, this, you can ask Medimmigrant. www.medimmigrant.be – info@medimmigrant.be – tel. 02 274 14 33 – 02274 14 34 – fax 02 274 14 48. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"