af003457: Welkom in het Mechels Broek - Dirckx, Wim; Willocx, Hugo; Natuurpunt
"Affiche uitgegeven door Natuurpunt voor de promotie van het natuurgebied Mechels Broek. Bijschriften: Galloway © Wim Dirckx. Steenuil © Hugo Willocx. Tekst: Dit natuurgebied wordt beheerd door Natuurpunt, Coxiestraat 11 • 2800 Mechelen • info@natuurpunt.be • www.natuurpunt.be. Welkom in het Mechels Broek. Onder de schaduw van de Sint-Romboutstoren, gevleid tegen de oostzijde van de stad Mechelen, strekt zich een groots weidelandschap uit: het Mechels Broek. Natuurpunt beheert hier ruim 110 ha natte graslanden met sloten en bomputten. Centraal in het gebied ligt een grote waterplas, ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de E19, een waar paradijs voor duizenden watervogels. Zoals de naam “broek” suggereert, is dit een eerder moerassig natuurgebied. Dit vruchtbaar terrein ontstond door herhaalde overstromingen van de Dijle. In de Middeleeuwen werd het gebruikt als weiland met daarbij horende sloten. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"