613.2.1.1.00021: Verslagboeken met de verslagen van de Bestuursvergaderingen over 2 dec.1973 - 13 feb. 1976 - BSP-afdeling Kapellen
"Collection: BSP/SP/sp.a-afdeling Kapellen; Biografie: Als gevolg van felle ruzies tussen de PVV en de CVP werd de socialist Louis De Rooy op 19 september 1969 burgemeester. Dat leidde tot een grote doorbraak bij de gemeenteraadsverkiezingen van het daaropvolgende jaar. De BSP behaalde een volstrekte meerderheid, waardoor Kapellen vanaf 1 januari 1971 een homogeen socialistisch bestuur had. Louis De Rooy bleef burgemeester tot maart 1983. Toen werden de socialisten terug naar de oppositiebanken verwezen. Bij de verkiezingen in 1988 kende de partij als gevolg van een scheuring binnen de afdeling een dramatische terugval, van 37 naar 7,5 procent van de stemmen. Louis De Rooy mocht zich immers niet meer verkiesbaar stellen omdat hij de leeftijdsgrens van 65 jaar bereikt had. Dat had het gevolg dat hij opkwam onder de afzonderlijke Lijst De Rooy (LDR). Vanaf toen zijn de liberalen de dominante politieke formatie in Kapellen. Level of description: Item; Series: 613.2.1.1: Verslagen"