af005589: Tentoonstelling Kakayi, Rachid Benissa - Vrijzinnig Laïciserend Centrum (VLC) Gent; Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM); Vrijzinnig Laïciserend Centrum (VLC) Gent; August Vermeylenfonds; Ahmad, Zahed
"Affiche uitgegeven in 2000 door de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM), het Vermeylenfonds en het Vrijzinnig Laïciserend Centrum (VLC) Gent voor een tentoonstelling van Hussayn Kakayi en Rachid Benissa naar aanleiding van het project Allochtone Kunstenaars. Tekst: Tentoonstelling Kakayi, Rachid Benissa van 12 tot 25 mei 2000, Geuzenhuis - Kantienberg 9 - 9000 Gent. Vrijdag 12 mei 2000 om 19 uur: opening van de tentoonstelling door Marina Hoornaert, Schepen van Feestelijkheden stad Gent; muzikale omlijsting door de groep Mizrap; poëzie (Arabisch-Nederlands) door Balqis Hamid en Mohamed Deaif; theeceremonie aangeboden door VOEM. Zondag 14 mei 2000 om 11 uur: Salih Aslan vertelt over oorsprong, weeftechnieken en symboliek van kelims. Woensdag 17 & donderdag 25 mei 2000 om 14 uur: workshop kalligrafie (i.s.m. de Gentse Grijze Geuzen), deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk! Organisatie: VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims), het VLC Gent (Vrijzinnig Laïciserend Centrum Gent) en het A. Vermeylenfonds. Info & inschrijven: Marie Scheirlinck - Vermeylenfonds - 09/223 02 88 - Tolhuislaan 88 - 9000 Gent, Annette De Vos - VLC-Gent - 09/220 80 20 - Kantienberg 9 - 9000 Gent, Youssef Souïssi - VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims) - 03/272 35 07 - Duinstraat 152 - 2060 Antwerpen - http://users.pandora.be/voem.vzw. Ver. uitg.: Zahed Ahmad, p.a. Duinstraat 152 - 2060 Antwerpen. Lay-out: VLC Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"