af017028: Jonge kiezers Gij zult stemmen voor de SOCIALISTEN! - Volksdrukkerij; Bond van de Vlaamse Socialistische Jonge Wachten (1925)
"tekst: Provinciale Verkiezingen 1925. Jonge kiezers. Gij zult stemmen voor de SOCIALISTEN. Meer dan 100.000 jonge kiezers hebben niet mogen stemmen op 5 April omdat de reaktie wilde beletten dat de demokratie triomfeerde. Voor de provinciale verkiezingen van 8 November moeten de jonge kiezers hun wil uitdrukken en deze maal zullen de reaktionnairen niet kunnen beletten dat de jeugd het zijne bijbrengt opdat ook onze provinciën demokratisch bestuurd worden. Daarom zeggen wij tot de jonge kiezers: Gij zult stemmen voor de SOCIALISTEN: Omdat gij gemeenschappelijke belangen te verdedigen hebt met de ouderen, zooals voor de uitbreiding der gezondheidsvoorzorgen, bevorderen van den woningbouw, het tusschenkomen voor den steun der werkloozen; OMDAT gij moet beletten dat de jeugd nog langer verstoken blijft van een degelijk provinciaal beroeps- en nijverheidsonderwijs; OMDAT gij ook eene provinciale arbeidershoogeschool zoudt bezitten, zooals de socialisten in Henegouwen er eene hebben gesticht: OMDAT gij niet langer als minderwaardige arbeiders en stielmannen moogt aanzien worden tegenover onze Waalsche werkbroeders, door mangel aan een voldoende onderwijs; OMDAT de provincieraden, het werk van den Vrijen Tijd zouden organiseeren en alzoo zouden werken voor de bevordering der geestelijke en lichamelijke ontwikkeling dezr massa, den kunstzin welke schuilt in menig arbeider, te ontwikkelen, de zedelijke verheffing der jeugd te bewerkstelligen door het stichten van speelpleinen, leeszalen en jeugdtehuizen. JONGE KIEZERS, Gij zult voor de Socialisten stemmen, omdat gij alzoo de demokratie zult versterken en wij een stap vooruit zullen gedaan hebben voor de ontvoogding der arbeiders in het algemeen. OP 8 NOVEMBER GESTEMD VOOR DE SOCIALISTEN! Bond van Vlaamsche Socialistische Jonge Wachten. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"