af007247: Alle mensen zijn gelijk. Maar niet voor sommige politiemensen… - ABVV-migrantencommissie; Faust, Albert (1997)
"Affiche uitgegeven in 1997 door de ABVV-migrantencommissie voor gelijkheid. Afbeelding: detailfoto van een politieagent: arm met wapenstok; heup met revolver. Tekst: Alle mensen zijn gelijk. Maar niet voor sommige politiemensen... Peter is geen politieman geworden om erop los te slaan, maar om de bevolking te dienen. Zoals de meeste van zijn collega's trouwens. Maar niet allemaal. De jongeren uit de volkswijken kunnen ervan meespreken. Gespierde identiteitscontrtoles, vernederende aanhoudingen: waarom gebeurt dat nooit in de schone buurten van Ukkel en Woluwe? Geen wonder dus dat het soms uit de hand loopt... Waar is de gelijkheid? Waar is de rechtvaardigheid? ABVV Brussel Migrantencommissie. De vakbond is ook een leerschool van de democratie. Verantwoordelijke uitgever: Albert Faust, 3 Rouppeplein, 1000 Brussel. Zie ook: af007118Zie ook: af007119Zie ook: af007120Zie ook: af007121Zie ook: af007122 FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"