341.00005: Statuten. Gedrukt - Centre d'Etudes Coopératives asbl / Institut Coopératif
"Collection: Centre d'Etudes Coopératives asbl/ Institut Coopératif; Archiefgeschiedenis: Het archief, afkomstig uit een groot geheel dat werd overgedragen door Febecoop, de koepel van socialistische coöperaties, bevat voornamelijk stukken uit de jaren zestig met betrekking op cursussen en examens voor de werknemers van de regionale coöperaties. De stukken (13 inventarisnummers) werden opgeborgen in 0,5 archiefdoos (0,06 lopende meter). Het oudste stuk dateert vermoedelijk uit 1945, de rest uit de periode 1963-1968. Het is vrij toegankelijk mits toestemming van de dienstdoend archivaris.Biografie: Het Centre d’Etudes Coopératives (CEC) werd opgericht te Luik op 5 oktober 1945. Haar doelstelling was het verspreiden van de coöperatieve gedachte door middel van cursussen, conferenties, studiedagen, brochures, boeken, studiereizen e.d. Level of description: Item; Series: 341: Archief van Centre d'Etudes Coopératives asbl / Institut Coopératif (1945-1968)"