pk003265: Kolonie der Internationale Broederschap te Blaricum - Hartthorff, Johannes
"Prentbriefkaart in zwart-wit. Op de prentbriefkaart een foto van de kolonisten in het lupineveld. Kolonie der Internationale Broederschap was een groep van christen-anarchisten. De leden waren Tolstojanen die leefden voor hun idealen als pacifisme, antimilitarisme, vrij huwelijk en verwerping van alle staatsdwang. Zelfs het gezag van Christus werd door hen niet aanvaard. Ze leefden ‘in de geest van Christus’ maar niet volgens zijn leer en lieten zich leiden door hun eigen geweten. Ze leefden vaak als geheelonthouder, vegetariër, niet-roker en waren vaak tegenstanders van de dienstplicht. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"