med001485: Joseph Jacquemotte
"Ronde reversspeld met bovenaan de vorm van een vlag. Op de vlag de letters: DR. Op de reversspeld de tekst: brigade J. Jacquemotte. Joseph Jacquemotte ( 1883 - 1936 ), ook bekend onder het pseudoniem Lepic, was een Belgisch redacteur, syndicalist en politicus voor de BWP en vervolgens de KPB. Eind 1921 werd hij daarnaast directeur van het weekblad Le Drapeau Rouge. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"