009: Archief van Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Dendermonde - Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Dendermonde
"Collection: FSM-arrondissement Dendermonde; Biografie: Bond Moyson Dendermonde werd opgericht in 1903 en kende – net als de andere socialistische mutualiteiten – een voorspoedige bloei in het interbellum. Na de Tweede Wereldoorlog had de federatie onder meer twee poliklinieken (in Dendermonde en Wetteren). In de jaren 1990 begon een fusieoperatie bij de socialistische mutualiteiten en versmolt de Federatie van Socialistische Mutualiteiten Dendermonde (zoals BM-federatie Dendermonde officieel heet) met de andere socialistische federaties tot Bond Moyson Oost-Vlaanderen. Het betreft hier enkel een fragment van het eigenlijke archief. Level of description: Fonds; Series: FSM-arrondissement Dendermonde; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"