224.1: Dossier betreffende documentatie over een solidariteitscampagne voor vreemde arbeiders en studenten. - University Clearing Office for Developping Countries (UCOD)
"Collection: University Clearing Office for Developping Countries (UCOD); Biografie: Het University Clearing Office for Developping Countries (UCOD) werd opgericht in 1962 als dienstencentrum voor Leuvense studenten die aan ontwikkelingshulp wilden doen. Gaan-deweg werd de werking uitgebreid naar maatschappijkritische vorming en actie. Het UCOD legde zich niet alleen toe op de derdewereldproblematiek, maar ook op de arbeidersbeweging. Het werkte samen met de Wereldscholen en lag in 1971 mee aan de basis van de Kritak-uitgaven. Level of description: File; Series: 224: Archief van de University Clearing Office for Developping Countries (UCOD)"