hs000551: La mort uit La nuit et ses filles, 1959 - Masereel, Frans
"Collection: La nuit et ses filles, Frans Masereel 1959; Houtsnede met de afbeelding van een naakte vrouw, half getransformeerd in een skelet, die een kruis in de grond slaat, op de achtergrond een wirwar van kruisen. Onderaan in het blok staat het monogram 'FM' en de titel 'La mort', rechtsonder in potlood gesigneerd 'FM'. Uit een reeks van 12 getiteld 'La nuit et ses filles', losbladig uitgegeven in een map door Pierre Vorms in 1959 te Belvès, Dordogne. Series: La nuit et ses filles, Frans Masereel 1959; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"