Gent kinemastad : een multimethodisch onderzoek naar de ontwikkeling naar de ontwikkeling van de filmexploitatie, filmprogrammering en filmbeleving in de stad Gent en randgemeenten (1896-2010) als case binnen New Cinema History - Van de Vijver, Lies (Gent: Universiteit Gent, 2012)
"proefschrift aangeboden door Lies Van de Vijver"