txt000674: SVV Kindergenot
"Embleem met de afbeelding van een kind aan zee en de tekst: 'SVV Kindergenot'. Vakantiekolonies georganiseerd door de Socialistische Vooruitziende Vrouwen - Federaties St.-Niklaas en Dendermonde. In 1956 werd door de SM Bond Moyson van de Federatie Sint-Niklaas, in samenwerking met de Socialististische Vooruitziende Vrouwen, een terrein aangekocht in Koksijde. Omdat mutualiteiten geen onroerende goederen mochten bezitten, richtten ze de vzw Kindergenot op om te kunnen starten met de bouw van een modern vakantiehuis voor de kinderen en gepensioneerden. Op 11 juni 1960 werd Kindergenot officieel ingehuldigd. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"