347: Archief van Rita Mulier - Mulier, Rita
"Collection: Mulier Rita; Biografie: Rita Mulier studeerde rechten en economie. Ze was een van de hoofdfiguren uit de Vlaamse vrouwenbeweging van de jaren 1970. Zij maakte deel uit van het wonderbureau van de CVP-jongeren (1969-1973), was medestichtster en voorzitster van het Vrouwen Overleg Komitee en was emancipatieambtenaar bij de Vlaamse Gemeenschap.Het deelarchief dat aan het Amsab-ISG werd geschonken betreft de progressieve actie die Rita Mulier ondernam als redactielid van de Nieuwe Maand. Het deelarchief betreft de progressieve actie die Rita Mulier ondernam als redactielid van de Nieuwe Maand. Het tijdschrift van de progressieve frontvorming tussen christenen en socialisten. De actie uitte zich ook in de Progressive Frontvorming en het later ontstane Politiek Alternatief. Het archiefmateriaal beslaat een kleine periode, namelijk van 1972 tot en met 1977, toen Politiek Alternatief werd opgedoekt. Level of description: Fonds; Series: Mulier Rita"