fo004876: Jozef Coole-herdenking - Hespel, Roger; Roghes
"Zwart-witfoto van een optocht in het teken van de Jozef Coole-herdenking in Kortrijk. Opschrift achteraan: Spijt de ongenadige regen hebben velen er aan gehouden in de optocht mee te marcheren. Talrijke bloemenkransen en een reusachtig portret van de verdwenen pionier defileren voorbij het landschap der vlaskappeletjes, waarvan de bewerkers indertijd zo dikwijls door Coole met hand en tand werden verdedigd. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"